Zurich Sigorta Hatıra Ormanı’nın İlk Fidanları Toprakla Buluştu!
Zurich Sigorta Hatıra Ormanı’nın İlk Fidanları Toprakla Buluştu!

Zurich Sigorta Hatıra Ormanı’nın İlk Fidanları Toprakla Buluştu!

Zurich Sigorta olarak iklim değişikliğini sınırlamak için atılacak adımların geleceğimiz için önemli bir yatırım olduğuna inanıyoruz.  Ağaçlandırma, iklim değişikliğinin kontrol altına alınması ve gezegenimizdeki hayvan ve bitki çeşitliliğini koruyarak ekosistemin devamlılığını sağlamak için güçlü yöntemlerden biri. Bu bakış açısıyla, Şubat 2021’de ilk adımlarını attığımız Zurich Sigorta Hatıra Ormanı Projemizin ilk fidanlarını toprak ile buluşturduk.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürüttüğümüz projenin ilk aşamasına İstanbul’un Arnavutköy İlçesi, İmrahor Mevkii’nde dikilecek 10.000 adet karaçam fidanı ile başladık.

15 Aralık Çarşamba günü, T.C. Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik ve üst düzey yöneticileri ile beraber Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız, Zurich Sigorta Üst Yönetimi ve Zurich Gönüllüleri’nin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz törende, hatıra ormanımızın ilk fidanlarına hep birlikte can suyu vermenin mutluluğunu yaşadık.

İklim değişikliği ile mücadelenin kurumların ve bireylerin ortak sorumluluğu olduğuna inanıyoruz ve yaratmak istediğimiz ekosistemin ilk adımı olan Zurich Sigorta Hatıra Ormanı’nın gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakabilmek için umut olmasını diliyoruz.

Aralık 2021