Zurich Si̇gorta ve Mapfre Si̇gorta Mapfre Yaşam’ın Satışı Konusunda Anlaştı.
Zurich Si̇gorta ve Mapfre Si̇gorta Mapfre Yaşam’ın Satışı Konusunda Anlaştı.

Zurich Si̇gorta ve Mapfre Si̇gorta Mapfre Yaşam’ın Satışı Konusunda Anlaştı.

Zurich Sigorta ile MAPFRE Sigorta, MAPFRE Sigorta A.Ş.'nin iştiraki ve hayat sigortacılığı alanında faaliyet gösteren kolu MAPFRE Yaşam’ın satışı konusunda anlaşmaya vardı. İki şirketin yaptığı ortak açıklamada; Türkiye sigortacılık sektörüne olumlu bir ivme kazandırması beklenen satın alma işleminin SEDDK onayının ardından tamamlanacağı bilgisi paylaşıldı.

Türkiye sigortacılık sektörünün iki önemli şirketi Zurich Sigorta ve MAPFRE Sigorta önemli bir satın almayı duyurdu. İki şirket, MAPFRE Sigorta A.Ş.'nin yüzde 99,7 oranında iştiraki olan ve 1997 yılından beri dinamizmi ve hizmet kalitesiyle sektörde seçkin bir konuma gelen MAPFRE Yaşam Sigorta A.Ş.’nin; Zurich Sigorta’ya satılması konusunda anlaşma sağladı. Satın alma işlemi Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (“SEDDK”) onayının ardından tamamlanacak.

Yılmaz Yıldız: “Türkiye’ye yaptığımız bu yeni yatırım, Türkiye ekonomisine olan güvenimizin bir göstergesi”

Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız, Türkiye ekonomisine olan güvenlerinin tam olduğunu vurgulayarak, “Zurich Sigorta olarak uzun yıllardır Türkiye'de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yapmış olduğumuz bu son yatırımımız, stratejik hedeflerimizin ve Türkiye’ye olan güvenimizin net bir ifadesidir. Yatırım kararımızda Türkiye ekonomisinin gelişim potansiyelinin yanında, SEDDK ve diğer kamu otoritelerinin çabaları sayesinde sigortacılık sektörünün Avrupa’daki en gelişmiş ve yatırım dostu ülkelerden biri olmasının rolü büyük. Hayat dışı sigortacılık faaliyetlerimize hayat sigortası uzmanlığını da ekleyerek, müşterilerimizin gelişen ihtiyaçlarını daha geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi ile bütüncül olarak karşılayacağız. MAPFRE Yaşam’ın hayat sigortacılığı ekibi, alanında son derece başarılı ve yetkin bir ekip. Zurich Sigorta olarak, Türkiye sigortacılık sektöründeki yerimizi büyütmek için hep birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

 

Ekim 2023