“Küresel Riskler Raporu 2024" Tanıtım Konferansı Zurich Türkiye, Marsh Türkiye ve TÜSİAD iş birliğinde gerçekleştirildi!
“Küresel Riskler Raporu 2024" Tanıtım Konferansı Zurich Türkiye, Marsh Türkiye ve TÜSİAD iş birliğinde gerçekleştirildi!

“Küresel Riskler Raporu 2024" Tanıtım Konferansı Zurich Türkiye, Marsh Türkiye ve TÜSİAD iş birliğinde gerçekleştirildi!

Her yıl Zurich Sigorta Grubu ve Marsh & McLennan’ın katkılarıyla hazırlanan ve Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklanan Küresel Riskler Raporu’nun Tanıtım Konferansı, Zurich Sigorta, Marsh Türkiye ve TÜSİAD iş birliğinde, 7 Mayıs 2024 Salı günü, Hilton İstanbul Bosphorus’ta gerçekleştirildi.

İş dünyasının önde gelen isimlerinin büyük ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmalarını Zurich Sigorta Grubu Türkiye CEO'su Yılmaz Yıldız ve Marsh Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt gerçekleştirdi.

Konuşmasında, önümüzdeki dönemde çevresel ve teknolojik risklerin ön planda olacağına işaret eden Yılmaz Yıldız, “İnsanlığın çevreye verdiği zarar artık geri dönülemez bir noktada. İklim değişikliğini gıda ve su enflasyonu, soluduğumuz kirli hava ve doğal afet olayları ile yaşıyoruz. Biyoçeşitlilik kaybı, çok konuşulmayan fakat bir o kadar da önemli bir konu. İnsanlık dünyadaki canlı türlerinin sadece yüzde 0,01’ini temsil ederken hayvan türlerinin yüzde 83’ünü, bitki türlerinin yüzde 50’sini, böcek türlerinin yüzde 40’ını şimdiden yok etmiş durumda.” diye belirtti.

Yıldız konuşmasının devamında, “Biyoçeşitlilik olmadan, böcekler olmadan tarımın olması, gıda sanayinin olması mümkün değil. Diğer taraftan 2050 yılına kadar dünya gıda tüketimi yaklaşık iki kat artacak. Her yıl yaklaşık Kanada büyüklüğünde bir alana ihtiyaç var ki yeni gıda talebini karşılayalım. Bu anlamda, çok iyimser değilim” diye vurguladı.

Konuşmasının son bölümünde, teknolojik riskler odağında ChatGPT için “yapay zekanın demokratikleşmesi” ifadesini kullanan Yılmaz Yıldız, “Dünyadaki seçim takvimiyle kesişince, yapay zekanın bu seçimleri nasıl manipüle edeceği çok tartışılıyor. Fakat yapay zekanın risklerinin yanında fırsatları daha fazla. Tıp ve sentetik biyoloji alanında büyük ilerleme kaydedeceğimiz, insanlığın hemen hemen tüm hastalıklarına çare bulabileceğimiz bir teknolojiden bahsediyoruz” diye belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından TÜSİAD Başkanı Orhan Turan “Türk İş Dünyası Riskleri” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Konferansın devamında bir panel düzenlendi. Panele İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin, Boğaziçi Üniversitesi’nden Akademisyen, Yazar Prof. Dr. Levent Kurnaz, sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş, Marsh McLennan Türkiye CEO’su Tarık Serpil ve Zurich Sigorta Grubu Türkiye CEO’su Yılmaz Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

Küresel Riskler Raporu tanıtımının Scott Toland (Zurich Sigorta Grubu CUO EMEA) ve Richard Smith Bingham (Marsh McLennan Executive Director) tarafından yapıldığı konferans, katılımcıların soru cevaplarıyla tamamlandı.

   

   

Mayıs 2024