İsviçre – Türkiye Dostluk Konserleri’nin Sponsoru Olduk!
İsviçre – Türkiye Dostluk Konserleri’nin Sponsoru Olduk!

İsviçre – Türkiye Dostluk Konserleri’nin Sponsoru Olduk!

İsviçre Büyükelçiliği, Cumhuriyetimizin 100.yılı onuruna, Lozan Antlaşması ile temelleri atılan Türkiye İsviçre arasındaki dostluğu gösteren çok anlamlı bir etkinliğe imza attı. 

Ankara’da prömiyeri gerçekleştirilen İsviçre - Türkiye Dostluk Konseri’nin ikincisi, İstanbul’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşti.

Konserde, İsviçre’nin, Lozan Antlaşması’nın ve Cumhuriyetimizin 100.yılı onuruna Türkiye’ye özel olarak bestelettiği harika eseri dinledik.

İstanbul konseri öncesinde gerçekleşen basın toplantısında Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız; “Sanatın ve kültürün sınırları aşarak insanları birleştiren en önemli unsur olduğuna inanıyoruz. Bugün de her iki ülke arasındaki köklü dostluğu ve işbirliğini pekiştiren bu keyifli ve kalıcı anının sponsor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Zurich Sigorta olarak Lozan Antlaşması’nın ve Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlamalarına ilk olarak Şişli Belediyesi’nin düzenlediği Barış Yüzyılı Sergisi katkılarımız ile başladık. Ankara’da gerçekleşen Türkiye – İsviçre Dostluk Konseri’nin ardından geçtiğimiz hafta da Cumhuriyetimizin 100.yılında 1.000 kadın köy öğretmene ulaşmayı hedeflediğimiz Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz kurumsal sosyal sorumluluk projemizde hedefimizi 1138 öğretmen ile aşmanın gururunu yaşadık. Bulundukları bölgenin birer girişimcisi olmaları hedefiyle çıktığımız projemizde1138 öğretmen aracılığı ile 30.000’den fazla öğrenci ve 150.000’den fazla aile bireyine ulaşmanın mutluluğunu yaşadık” diye belirtti.

Lozan ve İstanbul arasında yaşayan dünyaca ünlü İsviçreli müzisyen François Lindemann tarafından bestelenen, Türk ve İsviçre ezgilerinin harmanlandığı bu özel eseri, Şef Murat Cem Orhan yönetimindeki Cemal Reşit Rey Oda Orkestrası icra etti.

Konserde çok özel sanatçılarla birlikte Lindemann’a Türk perküsyon sanatçımız Okay Temiz de eşlik etti.

İki ülke arasındaki köklü dostluğu pekiştiren bu anlamlı etkinliğin ana sponsoru olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduk.
 

Kasım 2023