Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz Proje’mizde Bin Kadın Öğretmen Hedefimizi Aştık!
Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz Proje’mizde Bin Kadın Öğretmen Hedefimizi Aştık!

Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz Proje’mizde Bin Kadın Öğretmen Hedefimizi Aştık!

Z Zurich Vakfı katkılarıyla, Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk Eğitim Derneği (TED) ortaklığıyla, Cumhuriyetimizin 100.yılında bin kadın öğretmene ulaşma hedefiyle hayata geçirdiğimiz Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz Projesi’nde hedefimizi aşarak 1138 öğretmene ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

5 yıldır sürdürdüğümüz proje kapsamında, öğretmenlerimizin birer sosyal girişimci olmalarının hedeflendiği “Sosyal Etki Yaratan Öğretmen Modülü” eğitimlerimizde Türkiye’nin her bölgesinden öğretmenlerimizle bir araya geldik.

Öğretmenlerimizin bulundukları bölgenin ihtiyaçlarına yönelik geliştirdikleri projelerin sunumlarının yapıldığı programın son günü, Zurich Sigorta Türkiye CEO’su ve Z Zurich Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Yılmaz Yıldız, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Ercan Yıldız ve Zurich Sigorta Yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yılmaz Yıldız, en iyi sigorta poliçesinin kadın ve çocuklara yapılan yatırım olduğunun altını çizdiği konuşmasını:

‘’Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100.yılında 1000 kadın öğretmene ulaşmaktı. Bugün projemizde sizlerle birlikte 1.138 kadın köy öğretmen ile hedefimizi aştık ve sizlerin aracılığıyla 34.140 öğrenci ve 170.700 aile bireyini desteklemenin mutluluğunu yaşıyoruz.’’ sözleri ile tamamladı.

#ÖğretmenDeğiştirir sloganına inanarak çıktığımız bu yolculukta bizimle birlikte kocaman bir aile olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kasım 2023