“2022 Küresel Riskler Raporu" Tanıtım Konferansı Zurich Sigorta, Marsh Türkiye ve TÜSİAD iş birliğinde gerçekleştirildi!
“2022 Küresel Riskler Raporu" Tanıtım Konferansı Zurich Sigorta, Marsh Türkiye ve TÜSİAD iş birliğinde gerçekleştirildi!

“2022 Küresel Riskler Raporu" Tanıtım Konferansı Zurich Sigorta, Marsh Türkiye ve TÜSİAD iş birliğinde gerçekleştirildi!

Her yıl Zurich Sigorta Grubu ve Marsh & McLennan’ın katkılarıyla hazırlanan ve Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklanan Küresel Riskler Raporu’nun Tanıtım Konferansı, Zurich Sigorta, Marsh Türkiye ve TÜSİAD iş birliğinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. İş dünyasının önde gelen isimlerinin büyük ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmalarını Zurich Sigorta CEO'su Yılmaz Yıldız ve Marsh Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt gerçekleştirdi.

Yılmaz Yıldız: Covid herkese bulaşması anlamında demokratik ancak bıraktığı tortu aynı değil. Önümüzdeki dönem ekonomik ve sosyal eşitsizliklerin arttığı bir dönem ve tüm karar alıcıların bunu düzeltmek için büyük çaba göstermesi gerekiyor.

Diğer yıllardan farklı olarak Küresel Riskler Raporu’nda bu yıl risklerin kısa, orta ve uzun vadede ele alındığına dikkat çeken Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız kısa vadede sosyal risklerin, uzun vadede ise çevresel ve jeopolitik riskler ile sosyal barışı ilgilendiren meselelerin öne çıktığını belirtti. Bu yılki raporda özellikle “eşitsizlik” temasının vurgulandığını belirterek konuşmasına devam eden Yılmaz Yıldız “Covid sonrası tüm dünyada hem ülkeler arasında hem de ülkeler içinde eşitsizlik artıyor. Ülkeler içinde sosyal anlamda genç-yaşlı, zengin-fakir, kadın-erkek arasında artarken, eşitsizliğin en çok öne çıktığı alanlar aşıya, eğitim imkanlarına ve dijital kaynaklara erişim olarak görünüyor. Hem Türkiye’de hem de dünyada artan yalnızlık, şiddet eğilimi ve gelir adaletsizliğine bağlı olarak endişe ve mutsuzluk daha yaygın görülüyor; anksiyete ve depresyon vakaları artıyor. Covid herkese bulaşması anlamında demokratikti ancak bıraktığı tortu aynı değil. Önümüzdeki dönem eşitsizliklerin arttığı bir dönem ve bütün bu sonuçlar karşısında tüm karar alıcıların büyük çaba göstermesi gerektiği çok net ortada” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TÜSİAD Başkanı Orhan Turan “İş Dünyası Riskleri” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Küresel Riskler Raporu tanıtımının Zurich Sigorta Grubu, Ticari Sigortalar CRO’su Eugenie Molyneux ve Marsh Kıta Avrupası Risk Yönetimi Lideri Carolina Klint tarafından yapıldığı konferansta ayrıca pandemi ile şekillenen küresel risklerin uzman konuklarla tartışıldığı bir panel düzenlendi. Panele Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kamil Yılmaz, Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi Direktörü Sinan Ülgen, Marsh Türkiye Eş CEO’su Tarık Serpil ve Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

Çevrimiçi olarak gerçekleşen konferansı kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler Zurich Sigorta Youtube Kanalı’ndan yayın kaydına ulaşabilirler.

Mayıs 2022