“2021 Küresel Riskler Raporu" Tanıtım Konferansı Zurich Sigorta, Marsh Türkiye ve TÜSİAD iş birliğinde gerçekleştirildi!
“2021 Küresel Riskler Raporu" Tanıtım Konferansı Zurich Sigorta, Marsh Türkiye ve TÜSİAD iş birliğinde gerçekleştirildi!

“2021 Küresel Riskler Raporu" Tanıtım Konferansı Zurich Sigorta, Marsh Türkiye ve TÜSİAD iş birliğinde gerçekleştirildi!

Her yıl Zurich Sigorta Grubu ve Marsh & McLennan’ın katkılarıyla hazırlanan ve Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklanan Küresel Riskler Raporu’nun Tanıtım Konferansı, Zurich Sigorta, Marsh Türkiye, ve TÜSİAD işbirliğinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin büyük ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmalarını Zurich Sigorta CEO'su Yılmaz Yıldız ve Marsh Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt gerçekleştirdi.

Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız: Covid-19 bulaşırken demokratikti ama sonradan bıraktığı tortu itibarıyla demokratik değil.

Açılış konuşmasında son 10 yılda yayınlanan Küresel Riskler Raporları’nda, farklı zamanlarda pandemi riski uyarısında bulunulduğuna dikkat çeken Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti; “Pandemi riskinin olma olasılığının her geçen yıl arttığı uyarısı da yapılmış. Bu çerçevede Covid-19, dünyadaki ne ilk pandemi, ne de son pandemi olacak. Salgının kalıcı anlamda en önemli etkilerinin sosyal yaşamda olacağı ön görülüyor. Covid-19 bulaşırken demokratikti ama sonradan bıraktığı tortu itibarıyla demokratik değil. Ne yazık ki pandemiyle birlikte toplumlardaki dijital-analog, zengin-fakir, genç-yaşlı, kadın-erkek ayrımı ciddi anlamda arttı. Bu nedenle pandeminin etkilerinin irdelenip, sosyal anlamda da hızlı bir şekilde çözüm üretilmesi gerekiyor.”

Açılış konuşmalarının ardından TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Barış Oran, “İş Dünyası Riskleri” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Küresel Riskler Raporu tanıtımının Zurich Sigorta Grubu, Ticari Sigortalar CRO’su Eugenie Molyneux ve Marsh Kıta Avrupası Risk Yönetimi Lideri Carolina Klint tarafından yapıldığı konferansta ayrıca pandemi ile beraber şekillenen küresel risklerin uzman konuklarla tartışıldığı bir panel düzenlendi. Panele Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız, Marsh Türkiye Eş CEO’su Tarık Serpil, Ekonomist Dr. O. Cevdet Akçay, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Merkezi Müdürü Prof. Dr. M. Levent Kurnaz ve New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin konuşmacı olarak katıldı.

 

Mart 2021